اگر به دنبال راهی کم هزینه تر برای زیبا کردن لبخند خود هستید، و می‌خواهید یک طرح لبخند بی نقص داشته باشید، میتوانید روی روکش کامپوزیت حساب کنید. شاید نگاه ها و تمایلات بیشتر افراد به لمینت دندان باشد، اما واقعیت این است که هزینه تمام شده لمینت بالا است. و کسانی که توانایی پردخت هزینه آن را ندارند، باید به دنبال یک روش جایگزین برای بهبود طرح لبخند و ترمیم دندان خود باشند. ونیر کامپوزیتی را میتوان با بودجه محدود و اندک نیز برای دندان انتخاب کرد. زیرا در عین زیبایی، عملکردی نسبتا مشابه با لمینت های سرامیکی دارد. جهت کسب اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید.

ترمیم دندان و اصلاح طرح لبخند با روکش کامپوزیت

درست به مانند همه انواع ونیرها، استفاده از کامپوزیت دندان ر نیز برای دو هدف زیر مرسوم است:

·         ایجاد تغییرات کلی در ظاهر دندان ها

·         تغییر نسبی شکل و ترمیم دندان 

·         بهبود رنگ

تفاوت اجرای لمینت دندان با روکش

 نصب و اعمال لمینت دندان ، نیازمند چندین مرحله مهم و حساس است، که باید با دقت هرچه تمامتر انجام شود. در مقایسه با لمینت، معمولا کامپوزیتها نیازمند زمان زیادی نیستد و خوشبختانه ساختار دندان چندان دستکاری نمیشود.  در این درمان ترمیمی، دندان تراش نمیخورد و از حجم آن کاسته نمیشود، بلکه به راحتی بر روی سطوح دندان چسپانده میشود. به عبارتی این روش ترمیم دندان معمولا نسبتا سریع و بدون دردسر است.

کامپوزیت دندان برای چه مواردی استفاده می شود؟

دندانپزشکان از این متد درمانی برای برطرف کردن مشکلات زیر استفاده میکنند:

·         لکه دار شدن دندان ها یا تغییر فاحش رنگ آن ها

·         دندانهایی که کج شده اند

·         ترمیم ترک برداشتن یا خوردشدکی جزئی تا متوسط دندان

·         کاهش فاصله مابین دندان ها یا از بین بردن این فاصله

بیشتربخوانید...دندانپزشکی در بارداری

کامپوزیت دندان چند مرحله دارد و چقدر طول میکشد؟

·         اولین مرحله در این شیوه درمانی، درست مانند سایر درمان های دندانپزشکی، ویزیت شدن توسط دندانپزشک است. بیمار باید طی یک جلسه اختصاصی توسط دندانپزشک ویزیت شده و مشخص شود که آیا میتواند تحت این درمان قرار بگیرد یا خیر.

·         طی این جلسه وضعیت سلامت لثه دهان و دندان ارزیابی شده و دندانپزشک از وجود یا عدم وجود عفونت یا بیماری لثه اطمینان حاصل میکند. 

·         در مرحله بعدی دندانپزشک در رابطه با نوع و رنگ نهایی کامپوزیت با بیمار صحبت خواهد کرد. و قبل از شروع پروسه معمولا دندان ها با تجهزیات مخصوص شستشو داده خواهند شد.

·         دندانپزشک تا آنجا که ممکن است سطح و اطراف دندانی که قصد روکش کردن آن را دارد خشک میکند زیرا رطوبت بیش از حد میتواند در فرآیند نصلب روکش تداخل ایجاد کند.

·         در مراحل پایانی کار، دندناپزشک با دقت تمام مواد کامپوزیتی را به صورت لایه لایه روی دندان قرار داده و فرم مناسبی به مواد میدهد. در نهایت نیز مواد‌کامپوزیتی برای تکمیل فرآیند درمان،  صیقل داده خواهند شد.

منبع