ونیر دندان
امروزه با توجه به پیشرفتهایی که در زمینه علم و تکنولوژی به خصوص زیباسازی دهان و دندان صورت گرفته، یکی از روشهایی که برای داشتن لبخندی زیبا به کار میرود روکش دندان ها (ونیر دندان، لمینت دندان) میباشد. با اعمال این روشهای زیبایی بسیاری از عیوب دندانها بر طرف شده و جلوه ظاهری دندان و لبخند فرد را نیز بسیار زیباتر میسازد. با دندانپزشک ترمیمی خوب همراه باشید. ونیر دندان لایه نازکی از نوعی چینی به نام پرسلن یا کامپوزیت است که بر روی مینای دندان قرار میگیرد. ونیر دندان ظاهر دندانهایی که دارای نواقصی چون مینای فرسوده دندان، نامرتبی و فاصلهدار بودن دندانها، تغییر رنگ، و شکستگیها و ترکهای دندان هستند را میپوشاند.
انواع ونیر دندان
ونیرهای دندان معمولا از جنس پرسلن (سرامیکی) یا رزین کامپوزیت هستند. ونیر سرامیکی: این ونیرها معمولا چینی یا سرامیک هستند و مواد اصلی آنها شیشه است به همین علت است که قابلیت تغییر رنگ را ندارند. رنگ این ونیرها را میتوان متناسب با رنگ دندانهای مجاور تهیه کرد تا طرح لبخند طبیعی و زیبا به فرد هدیه دهد. از مزایای این ونیرها میتوان به استحکام و دوام بالا، مقاوم در برابر لک، همرنگ بودن با دندان و نصب آسان اشاره کرد.
ونیر رزین کامپوزیت: نوعی دیگری از ونیرهای دندانی ونیر کامپوزیت است که برای پوشاندن ترکها، لب پر شدگیها، شکستگیها و فواصل بین دندانی استفاده میشود. با استفاده از این نوع ونیرها دندان کمتر تخریب شده همچنین دارای قیمت کمتری نسبت به ونیرهای سرامیکی هستند. این ونیرها در یک جلسه نصب شده و در صورت آسیب دیدن به آسانی قابلیت ترمیم را دارند.
بیشتربخوانید... دندانپزشکی در بارداری
مزایای ونیر دندان
· ظاهری شبیه به دندان طبیعی دارند.
· بافت لثه به خوبی با سرامیک سازگار میشود.
· ونیرها در برابر لک و تغییر رنگ مقاوم هستند.
· رنگ ونیر طوری میتواند انتخاب شود که دندانهای تیره را سفیدتر نشان دهد.
· ونیرها از دوام و استحکام بالایی برخوردار بوده و جایگزین ظریف و زیباتری برای دندانهای شما هستند.
· بیشتربخوانید... پک بلیچینگ دندان
معایب ونیرهای دندانی
· ونیرها معمولا هزینه بیشتری نسبت به باندینگ رزین کامپوزیت دارند.
· در صورت شکستگی و لب پر شدن ونیرها قابل ترمیم نیستند.
· ونیرها ممکن است دقیقا با رنگ دیگر دندانها مطابقت نداشته باشند. همچنین رنگ ونیرها پس از نصب قابل تغییر نیستند.
· دندانهای ونیر شده ممکن است دچار پوسیدگی شوند بنابراین نیاز به روکش دارند.
منبع: مجله اینترنتی ارتودنسی