همه چیز درباره تحلیل لثه

inersi inersi inersi · 1400/10/20 07:47 · خواندن 3 دقیقه

تحلیل لثه یا (Gum recession) به حالتی گفته می‌شود که در آن لثه (gingiva) یعنی بافتی که اطراف دندان را احاطه کرده عقب‌نشینی می‌کند و بخش هایی از ریشه دندان در معرض دید قرار می‌گیرد. تحلیل رفتن لثه مشکلی بسیار شایع در میان مراجعان به مراکز دندانپزشکی است و ممکن است حتی در سالم‌ترین افراد نیز مشاهده شود. با بهترین متخصص ارتودنسی همراه باشید.

علائم تحلیل لثه کدامند؟

 بالا رفتن یا به اصطلاح عقب نشینی لثه، از خط لثه در حالت نرمال، معمولا در همان ابتدا قابل تشخیص است اما علائمی نیز دارد که با کمک آن‌ها می‌توانید به راحتی آن را تشخیص داده و شدت آن را مشخص کنید. رایج‌ترین علائم تحلیل لثه  عبارتند از:

بیشتربخوانید... دندانپزشکی در بارداری

نمایان شدن ریشه دندان و در نتیجه بلند دیده شدن دندان‌ها

هرچند که هر یک  از دندان‌های شما همواره طول مشخصی دارد، اما به طور معمول در افرادی که لثه‌های سالمی دارند، تنها تاج دندان‌ها قابل مشاهده است. با تحلیل رفتن بافت لثه و با نمایان شدن ریشه دندان، به نظر می‌رسد که دندان‌ها بلند‌تر شده‌اند. وقتی لثه به دلیل بیماری پریودنتال بالا برود، دندان‌ها حتی بسیار طولانی‌تر از حد طبیعی به نظر می‌رسند. اگر دندان‌های جلو فرد دچار تحلیل لثه شوند، شاید نیاز به اصلاح طرح لبخند و جراحی زیبایی لثه با درمان‌های مختلف باشد.

بیشتربخوانید... لمینت دندان اقساطی

حساس شدن دندان‌ها

 با تحلیل لثه‌ها و قرار گرفتن ریشه دندان‌ها در معرض دید، ممکن است عاج دندان‌ها در ناحیه‌ی ریشه به محیط دهان باز شوند و در نتیجه دندان‌ها بسیار حساس شده و فرد درد ناراحت کننده‌ای داشته باشد.

لق شدن دندان‌ها

 افرادی که به دلیل بیماری لثه و پریودنتال دچار تحلیل لثه می‌شوند، ممکن است متوجه شوندکه یک یا چند دندان آن‌ها لق شده است. این مشکل معمولا نشان دهنده ایجاد تجمعات پلاک و جرم در زیر لثه است. هر چه فاصله بین لثه و دندان بیشتر شود باکتری‌های بیشتری می‌توانند وارد این فاصله شوند و موجودیت دندان را به خطر بیندازند.

علت تحلیل رفتن لثه چست؟

 شایع‌ترین عللی که باعث کوچک شدن و یا عقب رفتن لثه‌ها می‌شود عبارتند از:

·         بیماری لثه

·         وارد کردن فشار زیاد به دندان حین مسواک زدن

·         ژنیک

·         تغییرات هورمونی

·         استعمال دخانیات

·         استرس

·         عدم هماهنگی فک‌ها و دندان‌ها با هم

·         پوسیدگی دندان

·         پرسینگ لب و زبان

رفرنس